A co vše jsme s medvědím česnekem a kopřivami udělali? Nejdříve začnu s česnekem, toho jsme měli opravdu hromadu, takže jsme jej jako první doma oprali, přebrali od větviček a z větší části jsme z něj vyrobili bylinkové máslo, které máme v mrazáku přichystané na okamžitou spotřebu, z pár lístků jsem si udělala pomazánku a také jsme si udělali kuřecí závitky. Původně jsme chtěli dělat i pesto, ale nakonec jsme usodili, že máslo bude lepší a je opravdu výborné ho přidat do čehokoliv.
Kopřivy jsem si dala usušit a dělám si z nich čaj, výluh je výborný na vlasy a pleť - stačí jen, když jsi vlasy po umytí opláchnete výluhem a krásně září. Čaj samotný se doporučuje při menstruačních bolestech a dokonce i na problematickou pleť, kdy se má vlažným výluhem obličej oplachovat a krásně stahuje póry. Pořád se chystám i na nádivku, tak snad se podaří.
A tady máte recept na bylinkové máslo z medvědího česneku:
Medvědí česnek omyjeme, nakrájíme, zalijeme rozpuštěným máslem, osolíme, celou hmotu pokládáme na fresh folii a stáhneme do válečku. Dáme do mrazáku a ukrajujeme si podle potřeby.
A ještě pro inspiraci se s Váma podělím o kuřecí rolku s medvědím česnekem:
A co vše na rolku potřebujete?
- kuřecí prsa
- medvědí česnek
- schwarzvaldskou šunku
- nivu
- sůl, pepř
Žádné komentáře:
Okomentovat